Varşova Marie Curie Müzesi

Adını Polonyumu bulan Marie Curie’den alan Varşova Marie Curie müzesi, kentin önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Kentte bulunan müzeler, sanat galerileri ve birçok tarihi yapı kentin değerini artırmakta ve turistlerin ilgisini çekmektedir. Varşova marie curie müzesinde ünlü bilimcinin kendisine ait aile fotoğrafları ve sanatçının yaşamından kesitlerin yer aldığı fotoğraflar sergilenmektedir. İnsanı etkileyen bir yapıya sahip olan müzede sanatçının madalyaları ve ödülleri de sergilenmektedir. Yine hediyelik eşya dükkânlarında Marie Curie’nin koleksiyonlarından bazıları satılmaktadır. Hediyelik eşyalar ile gezinizi daha ölümsüz hale getirebileceğiniz koleksiyonlar turistler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Müzede Marie curie biyografının yer aldığı küçük kitapçıklarda sergilenmektedir. Ayrıca bu eserlerin daha iyi tanıtılması ve turistlerin daha geniş bilgiye sahip olması için İngilizce bilen rehberler bulunmaktadır. Rehberler her ayrıntıyı turistlere anlatarak geziyi onlar için daha keyifli hale getirmektedir. Varşova Marie Curie müzesi pazartesi günleri dışında haftanın her günü ziyaretçilere açıktır. Polonya’nın en önemli şehri ve başkenti olan Varşova’ya gidenler tarihi eserler ve sanat eserleri ile dolu olan şehri gezmekten büyük bir zevk almaktadırlar. Tarih kokan sokaklar, samimi insanlar ve her ülkeden turistler ile kent farklı bir havaya bürünür. Gerçekten insanı etkileyen bir tarihe sahip olan memlekette bu izler günümüzde hala görülmektedir. Varşova Marie Curie Müzesi şehre gidenlerin mutlaka uğraması geren yerler arasında yer almaktadır.

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!