Varşova Kutsal Haç Kilisesi

Tarihi Varşova şehrinin kurulumu 13. Yüzyıla dayanmaktadır. II. Dünya savaşında tarihi olan kültürel yerler yerle bir olmuş ve şehir harabeye dönmüştür. Şehir daha sonra günümüzde UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Eski Kent (Stare Miasto) korumaya alınmıştır. Eski Şehir diye adlandırılan ilk kurulan tarihi merkezi yer şehrin en etkileyici noktasıdır. Kraliyet Kalesi şehrin en eski yapılardan biridir. Varşova Tarih Müzesi savaştan kalma eserlere ve eşyalara ev sahipliği yapmakla birlikte ve ülkenin simgesi haline gelmiştir.
Varşova’da Eski Şehir ile yeni modern şehri birbirine bağlayan 4 km uzunluğundaki Kraliyet Yolu, şehirdeki önemli tarihi noktalara ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca bu yerde halka açık olan en eski bir park olan çok güzel Sakson Bahçeleri yer almaktadır. Şehirde birçok tarihi kilise bulunmaktadır. Bunlardan St. Anne Kilisesi, Kutsal Haç Kilisesi (Bazylika sw. Krzyza), St. Martin Kilisesi, St. Mary Magdalene Kilisesi gibi ünlü kiliseler vardır. Bu kiliselerden Kutsal Haç Kilisesi (Bazylika sw. Krzyza), Varşova Üniversitesi’ne çok yakın bir yerdedir. Bundan dolayı kilise, öğrencilerin ziyaretine ve çeşitli gösterilerine tanıklık etmektedir. Şehrin yeniden inşa edilmesi sırasında isyancılarla Nazilerin arasında meydana gelen şiddetli mücadeleleri hadiselerinde kilise ağır hasarlar almıştır. Bu olaylara rağmen kilise mihrabındaki bazı orijinal tarihi süslemeler korunabilmiştir. Kutsal Haç Kilisesinin, sol tarafındaki ikinci sütununda ünlü besteci Frédéric Chopin’e ait küllerin bulunduğu vazo bulunmaktadır.

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!