Varşova

Varşova, Vistula nehri üzerinde kurulmuş olan Polonya’nın en büyük şehri ve başkenti durumundadır. Polonya’da eyalet sistemi tarzında 16 idari bölge bulunmaktadır. Bunlardan biri olan Masovian Voivodeshup’tir. Varşova şehri ise bu idari bölgenin başkentidir. Şehir ikinci dünya savaşında birçok tarihi ve kültürel yapılar, ve müzeler, kütüphaneler yerle bir olmuş şehir harabeye dönmüştür.

SSCB de komünizmin çöküşünden sonra Varşova’da ekonomik olarak her anlamda bir yatırım şehri haline gelmiştir. Polonya’nın Avrupa Birliğine 2004 tarihinde katılması ile beraber Varşova en büyük yatırım patlaması meydana gelmiştir. Ülke, Avrupa Birliğine girmesi ile beraber ekonomik anlamda çok büyük ilerlemeler kaydedilmiştir. 2004 yılında Avrupa Birliğine katılan Polonya 2007 yılında gümrüklerin açılmasıyla birlikte Varşova ekonomisi ekonomik olarak maddi noktada büyük bir rahatla kavuşmuştur. Bunu gören Amerikan şirketleri ve Batı Avrupalı yatırımcılar fırsat bilerek ticari anlamda yatırımlarını Varşova çevirmişlerdir. Mesela bunlardan en önemlilerinden birisi olan Microsoft gibi ünlü bilgisayar devleri Doğu Avrupa’daki yönetim merkezi’ni buraya çevirmişlerdir. İstatistiklere göre 2008 yılının dünyada yaşanması en pahalı şehir olarak Varşova gösterilmiştir. Şehirde ticaret çok gelişmiştir. Varşova’nın tarihte ve günümüzde tarihi olan kapalı çarşıları dünyaca çok meşhurdur. Bu kapalı çarşılardan birkaç tanesi, kent merkezinde bulunan Arkadia ve merkez galerisi yani Galeria Centrum ve Marszalkovarşova’nın en ünlü popüler kapalı çarşılarıdır. Bu yerlerde alışveriş merkezleri bulunan kapalı çarşılarda dünyaca ünlü her türlü markayı bulmak mümkündür.

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!