Lodz Tıp Üniversitesi

Polonya Parlamentosu’nun Lodz Sağlık Akademisi ile Lodz Askeri Tıp Akademisi’ni birleştirme kararı almasının ardından 2002 yılında kurulan Lodz Tıp...

İçindekiler

Lodz Tıp Üniversitesi

Polonya Parlamentosu’nun Lodz Sağlık Akademisi ile Lodz Askeri Tıp Akademisi’ni birleştirme kararı almasının ardından 2002 yılında kurulan Lodz Tıp Üniversitesi, her iki yükseköğretim kurumunun da bilgi birikimine sahip olan bir üniversite olarak eğitim hayatına başlamıştır. Kısa süre önce kurulmuş olmasına rağmen aslında 1950 yılında kurulan Lodz Sağlık Akademisi’nin köklü tarihini yansıtan Lodz Tıp Üniversitesi, günümüzde Polonyada eğitim veren “en büyük tıp üniversitesi” olarak dikkat çekmektedir. Avrupa’nın da en kaliteli ve en geniş içerikli tıp üniversitelerinden biri olarak uluslararası tıp çevrelerinde saygın bir konuma sahip olan Lodz Tıp Üniversitesi, 7 tam teşekküllü hastanesiyle Polonya üniversiteleri arasında tartışmasız en kaliteli tercihtir. Tıp, diş hekimliği ve eczacılık alanında Polonyada eğitim veren en büyük yükseköğretim kurumu olmanın yanı sıra teknolojik ekipmanlarla desteklenen sağlık hizmetleriyle de Avrupa standartlarında hizmet veren Polonya Parlamentosu hastanelerinde her yıl 440 binin üzerinde konsültasyon yapılmaktadır.

Kayıtlı 8 bin öğrencisi bulunan Lodz Tıp Üniversitesi’nde yurtdışından gelen birçok yabancı öğrenci bulunmaktadır. Üniversitenin uluslararası tıp çevrelerinde saygın bir konuma sahip olması yurt dışı üniversite eğitimi için Avrupalı öğrencilerin gösterdiği yoğun ilgiyi karşılamakta zorlanmasına neden olmuştur. Polonya üniversitelerinin en fazla yabancı öğrenci oranına sahip olanları arasında yer alan Lodz Tıp Üniversitesi, 6 araştırma fakültesi 49 bilim kürsüsü ile uluslararası standartlarda eğitim programları sunmaktadır. Lodz Tıp Üniversitesi’nin seçkin diploması dünya genelinde denk sayılmakta ve mezunlarına uluslararası kariyer imkanlarını değerlendirmede büyük avantaj sağlamaktadır. Polonyadaki üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin de staj için yoğun ilgi gösterdiği ve toplam 3 bin yatak kapasiteli üniversite hastanelerinde modern tıbbın birçok farklı alanında uygulamaya yönelik eğitim verilmektedir.

Uluslararası eğitim ve bilimsel araştırma anlaşmalarıyla öğrencilerine yurt dışında eğitim görme imkanı da sunan Lodz Tıp Üniversitesi, Avrupa standartlarında yüksek lisans ve doktora programlarıyla da ilgi odağı haline gelmiştir. Polonyadaki üniversiteler ile ortaklaşa yürüttüğü bilimsel araştırmaları haricinde Avrupa Birliği Araştırma Fonu destekli bireysel çalışmalar da yürüten Lodz Tıp Üniversitesi, uluslararası işbirliği anlaşmalarıyla birçok yabancı üniversite ve bağımsız araştırma merkeziyle de ortaklaşa çalışmaktadır. Sokrates-Erasmus öğrenci değişim programları kapsamında Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile birlikte dünyanın dört bir yanındaki seçkin üniversite ve hastanelere öğrenci gönderen Lodz Tıp Üniversitesi, staj konusunda da öğrencilerine uluslararası seçenekler sunmaktadır. Lodz Tıp Üniversitesi öğrencilerine; ABD, Kanada ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile ortaklaşa yürütülen bilimsel araştırmalarda görev alma ve böylece uzmanlık alanlarında saygınlık kazanma fırsatı sağlamaktadır.

Sağlık üzerine yaptığı bilimsel araştırmalarla akademik içerik üretme konusunda Polonya’nın en aktif üniversiteleri arasında yer alan Lodz Tıp Üniversitesi, her yıl 100’den fazla akademik araştırma sonucu yayımlamakta ve tıp bilimine büyük katkı sağlamaktadır. Üniversitenin yürüttüğü bilimsel araştırmalara yurtdışında görev yapan saygın akademisyenler de katılmakta ve öğrencilere tıp alanındaki en son gelişmeleri doğrudan katılım göstererek takip etme imkanı sunulmaktadır. Yurt dışı üniversite eğitimi için en kaliteli tercihlerden biri olan Lodz Tıp Üniversitesi, tıp alanındaki saygın ismi ve yüksek seviyeli eğitim programlarıyla olduğu kadar avantajlı eğitim ücretleri sebebiyle de tercih edilmektedir. Polonya üniversite fiyatlarıyla aynı seviye yer alan eğitim ücretleri ve Polonya’nın öğrenci yaşamı için oldukça ekonomik bir ülke olması, yabancı öğrencilerin Lodz Tıp Üniversitesi’ne yoğun ilgi göstermesine neden olmaktadır. Üniversite her yıl artan talebi karşılamak için altyapı çalışmalarını sürdürmekte ve eğitim ücretlerini Polonya üniversite fiyatlarıyla aynı seviyede tutmaya devam etmektedir.

Yetkili eğitim merkezi kimliği ile yurt dışı üniversite eğitimi için en güvenilir ve kaliteli tercih olan Eurostar Yurt dışı Eğitim Merkezi, tıp alanında uluslararası saygınlığı bulunan ve Avrupa standartlarında yükseköğretim programları sunan Lodz Tıp Üniversitesi’ne avantajı fiyatlarla girmenizi sağlıyor. Kontenjan sorunu yaşamadan Lodz Tıp Üniversitesi’ne girmenizi sağlayan Eurostar’ın deneyimli ekibi; kayıt ve kabul, yerleşim, karşılama, danışmanlık gibi konularda en büyük yardımcınız olacaktır. En büyük olmayı değil en iyi olmayı misyon edinmiş bir kurum olan Eurostar Yurt dışı Eğitim Merkezi, en kaliteli ve güvenilir çözümleri cazip fiyatlarla sunmak için hizmet vermektedir. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için İstanbul ve Varşova ofisimizle iletişim kurabilirsiniz.

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!